В ДЕНЯ НА КАЗАНЛЪК КМЕТЪТ ОТЛИЧИ ВИДНИ КАЗАНЛЪЧАНИ ЗА ГОЛЯМ ПРИНОС КЪМ ГРАДА ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

На официална церемония днес в Деня на Казанлък на площад „Севтополис“ Кметът Галина Стоянова отличи ярки личности в различни сфери, с изключителен принос към града през изминалата трудна 2020 година. „Празникът на Казанлък е винаги обичан от всички българи, но е търсен по целия свят заради специалния заряд и красота, с които ни зарежда.“, отбеляза в приветствието си Кметът Галина Стоянова. „2020 година беше година на много болка и загубени човешки животи, но точно в тази година, белязана от болестта, много казанлъчани показаха силния си дух, с милосърдието в подкрепа на възрастните и самотни хора, с доброволчеството, със саможертвата на лекарите, медицинските сестри, с личния пример на учителите, на всички тях днес трябва да благодарим. Поклон и аплодисменти!“, заяви Галина Стоняова. „Нека покажем с единението си днес, че само така можем да сломим болката, че  духът на Казанлък е белязан с добро и с благословение!, призова тя. „118-те Празници на розата ще носят още по-силно посланието на красота, милосърдие, съпричастност, човеколюбие, на духа на казанлъчани!“, каза Кметът на Казанлък и пожела на всички здраве и много сили, да посрещнат гостите на празника с радост и любов.

За справяне с ковид кризата и спасяване на човешки животи, за проявените милосърдие, човеколюбие, съпричастност, отличия бяха връчени на десет здравни работници и доброволци в казанлъшкото ковид отделение към МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. Управителят д-р Кети Маналова благодари на Кмета и Общински съвет – Казанлък за съдействието: „Благодарим за моралната, финансовата подкрепа, за съпричастността през цялата изминала година!“. Тя благодари на целия екип на болницата, които денонощно смело се бориха с вируса и пожела вече само родилното отделение в града да е пълно.

Трима преподаватели бяха наградени с грамоти за заслуги в сферата на образованието заради високи постижения през учебната 2020 / 2021 година.

Пет казанлъшки ученици на различна възраст получиха грамоти за високи постижения в национални и международни изяви през изминалата година.

На известния казанлъшки фотограф-художник Бедрос Азинян Кметът на Казанлък връчи грамота за изключителен принос в сферата на културата, за съхраняване на паметта на Казанлък, преразказана от поредица фотографски проекти за града и Долината, получили международно признание. „Книгата „Моят Казанлък“ е сбъднатата мечта на моя баща Артин Азинян, която успях да реализирам точно в тази тежка година.“, сподели Бедрос Азинян.

Поздрав към жителите и гостите на Казанлък отправиха подгласничките на Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова - Тиара Братованова и Ивона Габарова. Те изразиха гордостта си от съхранените традици в родния град и пожелаха той да става все по-хубав с добри дела.

Пред официалните гости: посланикът на Алжир у нас Нейно Превъзходителство Латифа Беназза, представители на Областна управа Стара Загора, 61 Стрямска механизирана бригада, Общински съвет – Казанлък, кметове по населени места поетична композиция изпълниха учениците от Профилирана професионална математическа гимназия „Никола Обрешков“ със стихове на своя съгражданин Петър Цанков от книгата, която Община Казанлък издаде миналата година „Роден в града на розите“ поздравиха за празника.

За първи път пред публика прозвуча авторската песен за Града на розите на известния казанлъчанин Иван Дундаков, аранжимент – Пламен Василев и музикална обработка – Стефка Денева. Песента изпълни Борис Керанов заедно със солистите на студиа „Искрици“ към Народно читалище „Искра – 1860“ Валя Демирева и Рая Йовчева.

Денят на Казанлък започна с издигане знамената на площад „Севтополис” и отслужване на водосвет за здраве и благоденствие на жителите на Община Казанлък за празника от архиерейския наместник Петко Мотев и казанлъшки свещеници. Те предадоха поздравленията на Дядо Киприан: „ Много здраве, щастие и весело прекарване на празниците!“.

Празничната програма продължава с приготвяне на рекордно количество сметанов сладолед с прясно приготвено розово сладко от известния водещ-кулинар Ути Бъчваров след 17,00 часа на площад „Севтополис“. Над 100 килограма от сладкото изкушение ще подари Община Казанлък на съграждани и гости за празника. От 20,30 часа на същото място ще се състои спектакълът по коронясване на Царица Роза 2021, а веднага след това започва празничният концерт на Георги Христов.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КАЗАНЛЪК!

 

04.06.2021 г.

Адрес:
гр. Казанлък, 6100
бул. Розова Долина №6

Технически сътрудник на кмета:
0431/98201

факс: 0431/98266
mayor@kazanlak.bg

Общинско предприятие „КД и ПИС“:
0431/63880

Дарителска сметка | Телефонен указател
Работно време
Общинска администрация:
от 8.30 - 12.30 и 13.30 - 17.30

Център за информация и услуги на гражданите:
от 8.30 до 17.30

Кметства:
8.00ч. - 17.00ч.

Домашен социален патронаж: 0431/63470


Защита на личните данни | Карта на сайта
Контакти:
ГРАО: 0431/98 346
Местни приходи: 0431/98373; 98497
Общо деловодство: 0431/98 248
Деловодство "Технически услуги": 0431/98 256

Горещ телефон за сигнали и нередности:
0 700 400 56

Общински приют за бездомни кучета:
0887311884

"Балканинвест" ЕООД
0877431220