„Празници в долината на тракийските царе ”

Празниците в Долината на тракийските царе са едни от най-значимите и емблематични празници в Община Казанлък.Три дена  жителите и гостите ще станат свидетели на множество културни събития, ще  се обединят  различните изразни форми на традиционни и съвременни изкуства-музика, танц, изобразително изкуство, фотография и нови технологии, концерти, изложби, спектакли  и др.

Част от програмата са:

Спектакъл „Новите траки“

Уникалното тракийско наследство и цивилизация ще бъдат представени чрез мултимедиен спектакъл, в който са вплетени история, тракийско наследство, музика и танци, допълнени от демонстрация на тракийски бойни умения, светлинно и звуково шоу.

Бодиарт шоу

Бодиарт ”Тракийски мотиви от Долината на розите”- Върху телата на моделите талантливи възпитаници на НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ ще изобразят  мотиви и композиции, отразяващи тракийската култура. Идеята  е всички присъстващи да се докоснат до мистерията на траките, до тяхната култура и обичаи, пречупени през призмата на младите творци чрез изкуството Body Art.

Ревю на тракийско облекло и дегустация на тракийско вино

Тракийските одежди са близки до облеклото на околния античен свят - туники, наметки, роби сандали.Възстановки на тракийско облекло по исторически находки и описания ще бъдат представени на открита сцена на пл.”Севтополис”.

 Виното е съпровождало древните траки през целия им жизнен път.Гостите и   гражданите на Казанлък ще се почерпят с тази свещена напитка.

  

Тракийски стан

Демонстрация на тракийски бойни изкуства пред Тракийската гробница,конна езда, стрелба с лък, и копие,древни ритуали и обреди демонстрират представители на школата „Багатур“, за да възпроизведат по легенди и исторически свидетелства бойните умения на траките.

По стъпките на траките

От  площада в с.Бузовград тръгва екопоход до Мегалита –„Вратата

Изкачвайки се до Мегалита ще могат да се наблюдават  тракийски ритуали, реализирани от Общински театър „Любомир Кабакчиев“ и да се чуят песните на Трио „Калина“както и  възстановка на тракийски ритуал, възпроизведен от самодейци на НЧ „ Любен Каравелов” с.Бузовград

Анимации за деца

Най веселите забавления са в парка където за децата е организирано куклено шоу, фокуси игри и състезания с професионални аниматори.

В детски работилници ще се изработват  аксесоари, свързани с тракийското изкуство.

Национален джаз фестивал”В долината на тракийските царе”

В Джаз-фестивала вземат участие  известни музиканти в бранша.

  

Артфест мултимедия

 

В националния Арт фест мултимедия в Казанлък се включват  фотограф-художници от региона и от страната. С различни техники те ще представят своята интерпретация на забележителностите на долината на Тракийските царе.

  

Адрес:
гр. Казанлък, 6100
бул. Розова Долина №6

Технически сътрудник на кмета:
0431/98201

факс: 0431/98266
mayor@kazanlak.bg

Общинско предприятие „КД и ПИС“:
0431/63880

Дарителска сметка | Телефонен указател
Работно време
Общинска администрация:
от 8.30 - 12.30 и 13.30 - 17.30

Център за информация и услуги на гражданите:
от 8.30 до 17.30

Кметства:
8.00ч. - 17.00ч.
Контакти:
ГРАО: 0431/98 346
Местни приходи: 0431/98350; 98497
Общо деловодство: 0431/98 248
Деловодство "Технически услуги": 0431/98 252

Горещ телефон за сигнали и нередности:
0 700 400 56

Общински приют за бездомни кучета:
0431/98 378