Кметът и председателят на Общинския съвет се срещнаха с екипа на болницата

Има общо решение за начина на разходване на средствата от двата общински имота за казанлъшката болница

За това се разбраха на среща в МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, общественият посредник на Казанлък Гинка Щерева, управителят на МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова и болничния персонал.

„Общинската болница е приоритет за нас още от деня на встъпването ми в длъжност. Винаги сме се отнасяли с голямо уважение към Вашия труд!“, увери в началото на срещата Галина Стоянова по повод исканията на националния протест на специалистите по медицински грижи и благодари на присъстващите, че са дошли на срещата. Тя посочи, че и до тази среща са работили съвместно с Общинския съвет, управителя на болницата и Министерството на здравеопазването. Срещата е, за да ги чуят и да разяснят до къде се простират възможностите на Общината. Галина Стоянова и Николай Златанов увериха, че абсолютно споделят исканията на протестиращите специалисти по медицински грижи и очертаха политиките, с които Общината може да подпомага дейността на болничното заведение.

Участниците в срещата се разбраха от страна на болницата – управителят и медицинският персонал, да бъде излъчена инициативна група, която да формулира конкретни предложения как да бъдат разходвани за нуждите на лечебното заведение и медицинския състав приходите от предстоящите продажби на двата общински имота, които по прогнозни стойности ще надхвърлят 1 млн.лв. Предложенията да бъдат разгледани заедно с Председателския съвет на Общинския съвет, за да бъде взето възможно най-правилното и полезно решение.

Д-р Маналова запозна присъстващите с резултатите към момента от срещите в Министерство на здравеопазването със Сдружението на общинските болници и съобщи, че на 8-ми април отново предстои среща на директори на болници и протестиращите медицински сестри, фелдшери и други специалисти по здравни грижи със заместник-министъра по здравеопазване Жени Начева за анализ на работните заплати на всяка болница поотделно. На базата на този анализ ще бъдат набелязани мерки за изглаждане на диспропорциите в работните заплати и за възможностите за достигане на желаните в браншовото споразумение. Д-р Маналова посочи, че от 1-ви април е реално увеличение на основното трудово възнаграждение в казанлъшката болница със 100лв. на средната месечна заплата по категории, фиксирани във вътрешните правила за работната заплата в лечебното заведение и Колективния трудов договор. Управителят на болницата увери, че очакваните субсидии от Държавата през Министерство на здравеопазването ще бъдат разходвани само за заплати.

Преди началото на срещата представителите на местната власт и омбудсмана на Казанлък разгледаха болничната база и разговаряха с персонала на няколко отделения. Всички бяха единодушни, че МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ разполага със сграда и оборудване, за които много държавни и общински болници биха завидели, но най-важен е висококвалифицираният и силно мотивиран персонал на болничното заведение.

Пресцентър на община Казанлък

 

28.03.2019 г.

Адрес:
гр. Казанлък, 6100
бул. Розова Долина №6

Технически сътрудник на кмета:
0431/98201

факс: 0431/98266
mayor@kazanlak.bg

Общинско предприятие „КД и ПИС“:
0431/63880

Дарителска сметка | Телефонен указател
Работно време
Общинска администрация:
от 8.30 - 12.30 и 13.30 - 17.30

Център за информация и услуги на гражданите:
от 8.30 до 17.30

Кметства:
8.00ч. - 17.00ч.

Домашен социален патронаж: 0431/63470


Защита на личните данни | Карта на сайта
Контакти:
ГРАО: 0431/98 346
Местни приходи: 0431/98350; 98497
Общо деловодство: 0431/98 248
Деловодство "Технически услуги": 0431/98 252

Горещ телефон за сигнали и нередности:
0 700 400 56

Общински приют за бездомни кучета:
0431/98 378

"Балканинвест" ЕООД
0877431220